Med korsriddarna kom olivträden till detta vackra område

Jungfruolja

Handplockad

Lokalt pressad

Taggiasca oliven växer på terrasser i ett begränsat område av Ligurien.

Den prisbelönta unika smaken beror på klimatet och jorden där den växer. Saltet som vindarna från havet tar med sig berikar smaken.

Oljan som jag importerar har på den stora olivolje & vinmässan Vinitaly i Verona vunnit ett flertal priser, 2018 tog den hem första plats samt 2022 blev den tvåa bland de 150 bästa jungfruoljorna i Italien.Min leverantör har som ett fåtal producenter en stjärna i Gambero Rosso “olivoljebibeln”, det betyder att han har levererat excellent jungfruolivolja under minst 10 år. Vill du ha denna olja på ditt bord?

Jag har ensamrätt att importera denna olja till Sverige.

Ekologist odlad, handplockad för att sedan pressas i den lilla lokala Frantollion borgar för den fantastiska smaken. Denna olja ska man verkligen inte steka i, utan avnjutas på maten, jag tycker att det är en njutning att ringla den över ett nybakat vitt bröd toppat med lite flingsalt.

Oliverna växer på kullarna runt Apricale, Isolabona och Dolceaqua.

Efter det att jag har rest runt i världen under 40 års tid, ätit och druckit mig igenom de flesta kontinenter så fastnade vi för Apricale, där vi sedan en längre tid har ett boende.

Det är tack vare mina unika kontakter i detta område som jag nu kan erbjuda denna olja.

Att sedan Apricale brukar klassas som en av de vackraste borgarna / byarna i Italien gör ju inte saken sämre.